Dagen

Idag har vi haft fullt upp. Dagen startade med bvc-besök och dagis lämning.

Dagens vikt var 5120g och 55,5cm lång.
Det stämmer nog lite bättre än förra mätningen då hon skulle varit 56cm redan för 2 veckor sedan :-)

Sen bar det av hem till Hammarglo för frukostfika med hammarglomammorna. Här ute i skogen verkar vi inte ha så mycket för oss, för på 20 mån har det kommit 8 barn, varav 7 barn är på bara 14,5 mån :-) haha

Sen blev det lite ärenden inför dopet på lördag och ikväll hsr jag planerat lite ljuspartyn å försökt styra upp med ett kalas för våra 2-åringar, nu i nov. Vi är 8 st från Theus mammagrupp som försöker ses så ofta vi kan. Och iaf ser till att fortsätter fira våra 8 guldklimpar ihop varje år ett tag framöver! 

Idag bjuder jag på en bild på tok-Theus, som tittar på tv:n bakofram å upponer 💜



Kellogg's tiger

Idag firade Ica Algots 30 år i Mönsterås. Det firades med att Kellogg's tiger var där, och Theus fick chokladpuffar av honom. Det blir första gången han får testa det imorgon. 


Det var även fiskdamm för barnen med en liten godispåse, vilket även det blev första gången. Han vägrade att släppa sin påse sen :-) 


Dagis, ett dilemma

Theus älskar dagis! Han ropar "Nu", när man svängdr in mot dagis varje morgon.

Men, det funkar inte med hans sovning. Han sover runt kl 12, och sover bara en dryg timme oftast. Vilket gör att han ska vara vaken från kl 13.30 typ och ända tills han lägger sig kl 19.00. 

Hemma sover han 2-3 timmar mellan 13-16. 

Nu är han helt slut vid 16-17 tuden, så det går inte ens att få i honom mat....

Han är på dagis 9-14 mån, ons, tors. Vi har blivit erbjudna innan att ha honom mellan kl 8-12 tre dagar och 8-11 en dag, men jag tycker det är för tidigt och när han är till klockan 12, kan jag aldrig tex göra ärenden utanför mönsterås typ, för allt öppnar kl 10 och jag måste ju då hinns tillbaks till kl 12... Sen ska han hem och sova 2-3 timmar och efter kl 16 går det inte att ge sig ut milea, för då vill hon vara uppe. 
Allt detta skulle alltså resultera i att jag inte kan göra typ något dem 4 dagarna theus skulle vara där. Då kan han lika gärna vara hemma... 

En jävla rävsax är det! 



Blodprov och vikt

Igår var jag och Milea på återbesök på sjukhuset. En sista kontroll av njurarna, genom ett kreateninprov, gjordes. Det gick bra, men hon va ju ledsen såklart. Hennes hb var 145 iaf. Det var tydligen lite för högt sist. Men det var perfekt nu.

Så nu blir det inga mer sjukhusbesök på en stund hoppas jag :-) 

Vikten var 5155g 7+3veckor.



Vikt å längd

Förra veckan, den 18:e sept, var Milea 6 veckor och 2 dagar och vägde 4820g och var 46 cm lång. Men längden stämmer inte, för då skulle hon växt 3 cm på en vecka :-) 

Bilden är divk från idag (7 veckor)


3:egången gillt

Idag har ja och  A-C setts tre gånger. Först tog vi en frukostfika på lilla bagerier. Sen gick jag till bvc med Mileaoch tandläkaren med Theus. Efter det bar det av hem till A-C å barnen å en riktig snabblunch. Theus var megatrött efter det å somnade bums vi var hemma. När han vaknade blev det lite mat och sedsn bar det sv till farmor och farfar så jag kunde packa mig iväg till första föräldramötet på dagis. Där A-C å jag träffades för tredje gången idag!

Imorgon blir det en promenad i nabben när Theus är lämnad på dagis och sen blir det musikcafét o Ålems kyrkby. 


Min stackars prins



Akuten

Idag har vi hamnat på akuten.
Theus trillade ner från farmor å farfars säng. Han spräckte läppen så illa att den ska sys imorgon bitti.
Det skär i mammahjärtat nu på kvällen när han börjat få ont. Antagligen har kroppen varit i lite chock tills nu på kvällen för han har varit pigg å glad trots att halva läppen hängt :-(
När vi åkte hem började han gråta ich gjorde det hela vägen hem. Å han klarade inte av att drick vällingen stackarn. Han måste vara vrålhungrig :-( men nu sover han iaf....

RSS 2.0