Ny vecka

Måndag, ny vecka.

Tycker mest att jag är trött nu. Men fyller man dagarna känns det lite lättare :-)
Så idag blir det att träffa mammor i församlingshemmet och sen i em blir det den sista föräldrautbildningen.

För övrigt är jag trött på skitvädret!

Provopponering

Idag står provopponering på schemat. Så nu ska jag ta mig upp ur sängen och göra Tusse iordning för farbror rikard och mig iordning för skolan.

Skönt att det snart är klart!

Bm- 21/5

Allt såg fint ut.

hjärtljuden låg på 147, och sf-måttet ligger exakt på normalkruvan. 28cm, och jag var ju i vecka 29+3 igår. Nu blir det bara att invänta nästa ultraljud, nästa fredag 31/5. :-)

Hur nonchalant sjukvården ibland kan vara...

Då var min sista dag på nästan ett år jobbad.

I onsdgas 15/5 var vi på tillväxtultraljud på spec.mödravården i Kalmar. Detta efter en remiss från Selbing i Lkpg, då han såg att det bara fannstvå kärl i navelsträngen, en artär och en ven istället för två artärer och en ven. Något som kallas för SUA, Single Umbilical Artery. Inget farligt egentligen, men det kan hänga ihop med massor av diagnoser och tillväxthämning. Men allt utom vikten sa Selbing såg fint ut, så det litar vi på:-)

Jag skulle haft min ul-tid, på spec.mödravården i Kalmar, i fredags den 17/5, sedan blev jag flyttad en hel vecka till den 23/5. Eftersom jag fått remiss från privatläkaren Selbing i Lkpg, där det stod att ul skulle göras i vecka 28,32 och 36, ringde jag upp spec.mödravården och sa att jag inte ville bli framflyttad en hel vecka. Jag sa att jag inte ville detta pga av att bebis faktisk var liten sist och så. Till svar fick jag att "det finns dem som är mer akuta och behövde din tid."
Fine, tänkte jag, det kan jag hålla med om. Men så sa jag med "att jag tyckte att jag borde få en tidigare tid då, istället för något rutinultraljud dem ska göra då.
Han, bm, kolllade i kalendern och sa att jag kunde få komma två dagar tidigare, på onsdagen. Men att jag då bara får komma till en bm och ser något konstigt ut kontaktar dem en läkare, men det trodde han inte att det skulle göra.
"hur kan du veta något om hur det kommer se ut tänkte jag"
Han, bm, gjorde också klart att jag inte behövde oroa mig för det var antagligen inga problem.
Jag svarade inte på det, men förstod att nonchalasen kom från att min remiss kom från en privatklinik, eller kanske just från Selbing.

När jag sedan kom på min utsatta tid på onsdagen den 15/5, så gjorde den kvinnliga bm klart för mig att detta var inte hur dem brukar handskas med patienter med bara en artär. Att dem har olika rutiner (och syftade på landstinget och Selbing). Återigen står det klart att dem ogillar att man gått till en privat läkare...
Vidare säger hon "så läkaren får avgöra sen om du ska komma på fler ultraljud".
Bullshit tänkte jag! Har jag fått remiss om ul från en läkare, skit samma vem, ska dem inte ta och skita i det för dem tror sig veta bättre.

Sagt och gjort hoppar jag upp där på sängen.

På ul såg man att h*n mådde fint, det var tillräckligt med fostervatten och mycket rörelser. Bm hade problem med att se om det bara var en artär då navelsträngen var så snurrad, men tillslut säger hon att hon också ser att det bara är det.
Dock är h*n liten, Storleken, vikten och huvud- , mag- och lårbensmåttet, visade att h*n är -26,7%.

När hon sedan får alla mått på datorn, blir det andra ljud i skällan! Då ska det minsann göras ctg och träffas förlossningsläkare direkt pga av att h*n är så liten. Och vips så ska jag minsann gå på ul varannan vecka nu och är sjukskriven.

Och då kommer minsann inte ett enda ord om att det hade varit dumt att skjuta på min tid, eller att dem inte borde sagt något om att jag inte ens skulle komma på fler ul alls.

Har starka funderingar på att ringa Selbing och berätta läget. Tror inte han uppskattar att läkarna tar hans remisser med en klackspark.

Det roliga i kråksången är dessutm att bm knappt tyckte att jag skulle gå på ett extra ul alls. Och hon skulle kolla efter en tid vecka 32 istället för vecka 28. Då säger jag " jag har redan fått en tid i vecka 28."
"Jaha", svarar hon förvånat och diskuterar vidare om något annat.
Hon påpekade otaliga ggr under mitt förra besök att oroa mig skulle jag minsann inte för hennes dotter föddes med bara en artär och hon mådde fint.
Ska bli intressant att höra vad hon säger imorgon när jag har nästa besök.

Ibland blir jag bara trött på sjukvården. Men skönt att jag vågar öpnna min lilla mun, för min och bebisens egen säkerhet. Det borde alla våga.

Examensarbete

Kräks på examensarbete snart. Och nej, jag ser ingen ljusning alls!

Imon blir det tillväxtultrsljud nr.1. Jag tror allt ser fint ut, för magen har växt så senaste veckan.

Golv

Igår byggde vi trallgolvrt till förtältet. Eller stommen byggde vi! Nu måste vi palla upp det så det kommer i jämnhöjd och sen blir det på med skivor vi valt att ha istället för trall. Och sen förtältet.
Vi hoppas på uppehåll hela dagen för skivorna till golvet mår nog inte så bra annars!

Theus är inte speciellt hjälpsam, och han drar lite dit han känner för! Så det går sakta framåt!

Första natten i vagnen

Nu har vi sovit första natten för i år i husvagnen. Det gick bra för alla, förutom mig. Jag har inte sovit alls. Vet inte varför.

Mysigt med promenad vid havet snart med vovvarna i min ensamhet och sen härlig frukost innan vi ska åka och köpa lite trall. Sen ska vi försöka bygga ihop ett förtältsgolv om det går för sig för Theus <3

Ikväll blir det flintastek om vädret håller sig fint.
Hoppas vi kan hinna få ihop lite idag så vi kan få upp förtältet imorgon!

Haltaren

Theus fortsätter att halta och ha ont i sin lilla fot. Stackarn.

Idag har vi haft fullt upp. Jag hade intervju till examensarbetet kl 8 i morse, sen åkte jag å hämtade theus hos min syster och åkte med honom raka vägen till farmor å farfar så jag kunde ta mig till tandläkaren. Theus somnade sen i bilen påväg hem, sov i tre timmar och jagfick väcka honom för att åka å lämna han hos min syster igen.
Då blev det föräldraträff för mig. Sen var det bara hem å leka en timme å sen sova. Så vi har inte setts många minuter idag!

Imorgon väntar pricktest i Kalmar kl 13. Och musikcafé på fm :-)

Akuten

I onsdags åkte jag och mamma till ullared lite sådär impulsivt.
Shoppade massor till Theus och lite till bebis. Skulle varit tvärt om :-)

Under dagen klev Theus snett hemma och fick ont i foten. Men vi hoppades att det skulle gå över till torsdagen.
Men icke...
Blev akuten på torsdag morgon då han inte ville gå alls på foten då, utan kröp bara. Foten röntgades och allt såg som tur var fint ut. Tydligen är inte skelettet färdigutvecklat än och då finns det stora hålrum i foten. Så alla delar som finns i foten hade fått sig en törn där inne när inte skelettet höll emot.

Idag har han gått på foten men haltar som tusan. Men han är iaf lika glad som vanligt :-)

Imorgon ska vi hämta husvagnen och förhoppningsvis ställa upp den i Västervik. Härligt med sommar!

RSS 2.0