Oh!

Nu har jag fått super ont i halsen =( Fattar inte varför jag inte bara kan bli frisk eller sjuk, inget mellanting tack!!

Igår började skolan igen. KEMI????!!! Hur bra är jag på det? Men faktiskt så förstod jag allt, fram tills vi hade paus, sen tappade hon bort mig. Det var protoner, neutroner, elektoner, atomer, molekyler å gus vet vad i en enda röra.
Å läraren var den virrigaste jag varit med om, (försklarade dock bra) men hon skrev oxå istället för också. Hon visste inte hur repellerar stavas (skrev reppellera), hon måste ju skrivit det ordet en miljon gånger som lärare???? Hmm... å sen skulle hon skriva något om elektroner i atomenskalet. Då skrev hon neutroner i kärnan. Någon kommenterade att:
"handlade det inte om elekroner?"
"joo, just det" svarade hon typ å ändrade, men saken var den att det finns inga elektroner i kärnan!!! SÅ då säger jag:
"det fanns väl inga elektroner i kärnan?"
Hon:
"oj, ne. Jag tänkte nog på vad jag ska ha till middag ida"

Asså herregud! Det är ju inte ordagrant överrast alls, men hela situationen är ju obegriplig!
Jaja, jag förstod ju det mesta i allafall =) Det viktigaste =) Blir ju tenta på detta sen, hujedamej!



Nu blir det att fixa iordning mig och åka om 45 min! Köpa halstabletter påvägen tror jag!

Amish, bloggar och koncentrationsläger

Ja, det är vad jag redan hunnit göra.
Har tittat på ett program om koncentrationslägret i Ravensbruck, så himla vidrigt! Nu är det ett program om Amish, helt otroligt det med, men på helt annat sätt såklart hehe.

Hittade även en ny blogg att följa, Bonde-Thildes. Hon skriver ganska bra! Om ni har förslag på bra bloggar får ni gärna skicka förslag :-)

Marie är dunderförkyld, så det blir nog mest sängen idag, hon vill inte ens röra på sig stackaren! Jag är inte helt fit-for-fight jag heller, men in´te förkyld heller, något mellanting. Lite snuvig och ont i halsen, men det har jag ju haft i en vecka typ.

Imon börjar skolan då då, och jag börjar bli nervös att jag inte ska klara naturkunskapen nu, för jag är ju så ointresserad. Jag läste lite i boken igår kväll. OCH visserligen har vi redan haft tenta på detta i AU1, men jag kuggade ju då och fick göra om och fick exakt så många poäng man behövde då för att klara sig. Och nu när jag läst lite kommer jag inte ihåg något. =(

Nu ska jag gå och göra lite soppa till Marie så hon kan få lite varm och go frukost i magen, inte så lätt å svälja när man är förkyld ju.

Kan jag inte få förslag på god mat också??????

Ciao

Regnet, sommaren och härligheten

Nu har det faktiskt slutat regna här och solen har vågat sig fram lite.
Jag jobbar, som vanligt sista och första helgen varje månad, men det är ganska skönt att få lite struktur i tillvaron =)

På måndag börjar skolan, och kalla mig dum, men jag längtar lite faktiskt, så man får något att göra om dagarna. Men jag kommer nog inte tycka att det är så speciellt kul när det väl är igång!!
Får väl plugga fåglar å blommor tills jag spyr över dem!

Vi har haft två helfyllda dagar, så idag blir det en lugn hemmadag.
Igår rensade vi ur hela garaget som varit fyllt med alla saker sedan vi flyttade hit och det tog sin stund, sen tömde vi ur poolen och jag rengjorde presseingen som varit under den och även skyddet som ska vara över. Har bara själv poolen kvar att rengöra nu!
Sen var vi i Kalmar och handlade mat, ojoj, vad pengar det råkade gå hehe =)
Roddy fixade det sista på vårt köksbord och imon ska han be rikard om hjälp att få på täcksidor på det.
Roddy hann även få upp fina utelampor på altanen, så vi har lite lyse på 50-års festen!

Glöm inte att alla ni som vill komma är så välkomna så!

Imon hoppas jag också att vi kan få in första lasset med ved.
Vi hade sån tur att vi har fått köpa ca 35 kubikmeter (tror snarare det är 40) för 7000:- så det kommer förhoppningsvs räcka två år! Billig värmekostnad kan man säga. Visserligen blir det ju el som kommer på det, men ändå!

Någon som kan rekommendera en bra film?
Igår såg vi på case 39.... SÅ sjuk. Kan inte säga om den var bra eller inte. Rädd var jag i allafall! Hua!
Såg också en bra krigsfilm häromdagen, hurtlocker kan den ha hetat. Man förstod verkligen hur det kan vara där nere i krigsländerna!

Jaja, nu har jag tjatat färdigt för ett tag!
hejhejhejhejhejhejhej

Jag som trodde att...

...jag skulle börjat uppdatera dagligen för ett tag sen, men så blev dte inte =)
Vet inte vart orken tog vägen =)

Men nu MAGDA, så blev det ett inlägg iallafall hehe!

Det har väl inte hänt något speciellt här inte...fixade iordning vårt garage igår så vi kan få in ved där strax.

Jag har ju iofs, hunnit ramla ner i en källartrapp, och nu är mitt knä som jag slog i blivit bra, men det är fortfarande lite blåslaget. Men revbenen ömmar =( Jaja, alla gör vi våra tabbar emellanåt =)

Den 11:e sept kommer Roddy och Andreas ha 50-års fest (båda fyller 25). Och alla som vill är välkomna, så ni som inte fått inbjudan via facebook, hör av er till mig eller roddy så vet vi att ni vill komma. Kommer bli mycket folk och jätte kul hoppas jag =)

Jag borde inreda färdigt övervåningen men jag har ingen inspiration alls =( Vet inte hur vi ska göra det där uppe... hmm..

Iförrgår var jag hela dagen med Jessica coh Emmie, var så himla mysigt. Passade Emmie när jessica trimmade och åkte till Mönsterås =) Så stolt så!

Nu blir det Army Wives, slutade så himla spännande sist så nu kan jag inte hålla mig längre från att se fortsättningen =)

Nu du Magda får jag se till att jag är här inne oftare. Och så fort det kommer app till iPhone, blir det nog betydligt mer uppdateringar och främst fler bilder.

JEH JEH

Lycka är...

...ja just det. Vad är lycka?

Hur vet man om man är lycklig? Jag tror att man ska känna sig tillfreds varje morgon när man vaknar, njuta av att gå upp och kanske längta tills ens andra hälft kommer hem på kvällen.
Sjukt att inte veta vad som gör en lycklig faktiskt. Hur ska man kunna bli lycklig om man inte skulle vara det? Ska man ordna det själv eller blir man lycklig tack vare människorna runt omkring en?
Är lycka första gången du blir kär? När du håller din bebis första gången? När du gifter dig? Eller är det bara de små sakerna i vardagen... Att bli uppskattad, älskad eller behövd? Tycker allt jag kommer fram till innebär vikten av en nära och kära??

Eller är det kanske något av detta som är lycka =) Hehe...

                           
Kanske att... tillfedsställa sig..               ... uppnå sina mål...             ...resa...                     
                                                                                                                                 
       ...finna kärleken...             eller                               ... materiella ting...

Vad tycker du??

                      Flowchart till lycka (eller i alla fall till att undvika bitterhet)


Många tankar från mitt lilla huvud idag =) Inte ofta det blir ett så filosofiskt inlägg =)
Lev livet idag, för denna dag kommer aldrig igen!

ska försöka komm igång nu igen =)

Japp, nu ska jag försöka komma igång med bloggen igen, men det är ju fortfarande lite sommar, så chansen finns att det dröjer en månad till, tills det återgår till det normala =)

Här hemma har vi hunnit tvätta hela altanen så om två helger ska vi nog  olja in den =) Sen har jag hunnit göra iordning i köket och lite annat smått.

Idag har jag städat, dammsugit, klippt gräs, haft besök av käraste Maja med familj =) Ska väl laga lite mat om nån timme och sen vet jag inte...

Igår var vi på Virserums marknad med Jessica och Timmy och det var så mysigt att bära å mysa med Emmie =)

RSS 2.0